de BijlesPlaats
voor (online) bijlessen en scriptie-begeleiding 

Over mij.

Iris Ronnes (drs.): na een studie sociologie aan de Universiteit Utrecht, heb ik jarenlang in ict-projecten gewerkt bij overheid en bedrijfsleven; na tijdelijk lesgeven op een hbo, was ik trainer en coördinator van vrijwilligers bij Humanitas. Sinds enkele jaren werk ik als bijles-docent en scriptiebegeleider; ook ben ik momenteel bezig met de studie voor de tweedegraads bevoegdheid voor het vak Nederlands. Ervaring met lesgeven aan kleinere groepen is dan ook aanwezig. Daarnaast heb ik de opleidingen Psychosociale en Medische Basiskennis afgerond.

Het is mijn doel mensen bij te staan in het proces van leren en studeren, zodat het vooral weer leuk wordt en resultaten gehaald kunnen worden. 

Soms is het aan de orde om naast het behandelen van de stof ook een klankbord te zijn voor leerlingen, die het ergens moeilijk mee hebben; of om tijdens de bijles te werken aan structuur of motivatie. Het is daarnaast altijd mijn streven om leerlingen te ondersteunen in het stap-voor-stap zelfstandiger worden. In de bijlessen ben ik rustig, geduldig en werk ik altijd vanuit de waarden respect, openheid en afspraak is afspraak. Tot slot: ieder mens is uniek en bevindt zich in een andere fase en plaats, dus mijn bijlessen zijn altijd maatwerk.