de BijlesPlaats
Studiebegeleiding voor betere resultaten en meer zelfvertrouwen

Bijles.

Bijles basisonderwijs

Vanaf 2019 zijn deze bijlessen vooral gegeven in samenwerking met Abacus Bijles-instituut. Ik heb voornamelijk ervaring opgedaan met het geven van bijlessen aan kinderen in groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

De bijlessen zijn gericht op het beter snappen van de stof met als uiteindelijke doel: meer rust en het behalen van betere resultaten. Dit kan bijvoorbeeld door extra uitleg, opdrachten maken en het doornemen van huiswerk. Meestal werken we toe naar een volgend toetsmoment: we nemen de stof door, bekijken hoe zo'n toets eruitziet en hoe je dit het beste kunt gaan leren. 

Bijles voortgezet onderwijs

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs geef ik bijles in Nederlands en de vreemde talen: Engels, Duits en Frans. De bijlessen zijn gericht op het beter snappen van de stof met als uiteindelijke doel: meer rust en het behalen van betere resultaten. Dit kan bijvoorbeeld door extra uitleg, opdrachten maken en het doornemen van huiswerk. Meestal werken we toe naar een volgend toetsmoment: we nemen de stof door, bekijken hoe zo'n toets eruitziet en hoe je dit het beste kunt gaan leren.

Werkwijze

In eerste instantie bespreek ik met u als ouder de specifieke zaken waar uw kind tegenaan loopt: het kan zijn dat sprake is van een achterstand i.v.m. de corona-periode, dyslexie, oefenen voor de cito-toetsen of het op een andere manier bijspijkeren van de stof: rekenen, taal (spelling en grammatica) en studievaardigheden.

De bijlessen die ik geef zijn in de regio Deventer (Olst-Wijhe, Zutphen, Apeldoorn, Rijssen-Holten) bij u thuis. Voor hen die verder weg wonen, is er de mogelijkheid van online bijles. Ik maak gebruik van een eigen online klaslokaal op Whereby.com. Hierdoor is het niet meer nodig iedere week een uitnodiging te sturen, maar kan steeds van dezelfde link gebruik gemaakt worden; hierdoor kan het kind makkelijker zelf toegang krijgen tot de les.

Na een aantal lessen bespreken we mijn observaties en de resultaten. Bij sommige leerlingen die ik begeleid, is sprake van weinig zelfvertrouwen. Ook daarin begeleid ik het kind met zorg en aandacht; zowel voor het cognitieve als het sociaal-emotionele.

E-mailen
Bellen
Map