de BijlesPlaats
voor bijles, scriptie-begeleiding en meer zelfvertrouwen 

Bijles.


De bijlessen zijn gericht op het beter snappen van de stof met als uiteindelijke doel: meer rust en het behalen van betere resultaten. Dit kan bijvoorbeeld door extra uitleg, opdrachten maken en het doornemen van huiswerk. Meestal werken we toe naar een volgend toetsmoment: we nemen de stof door, bekijken hoe zo'n toets eruitziet en hoe je dit het beste kunt gaan leren. Het plannen van huiswerk en toetsweken kan een uitdaging zijn - graag geef ik advies, zodat het plannen wat makkelijker kan verlopen.

Vanuit de BijlesPlaats worden bijlessen en examentrainingen gegeven.
Lessen Nederlands worden ook gegeven aan iedereen die een taalexamen moet maken (mbo'ers, hbo'ers en anderstaligen). Deze lessen kunnen ook online gegeven worden. De volgende onderdelen van de Nederlandse taal worden getoetst in de meeste opleidingen op het vo, mbo en hbo (of worden als voorkennis verondersteld):

spelling werkwoordsvormen
spelling algemeen
zinsbouw/stijl
woordenschat (betekenissen)
uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden
grammatica: zinsontleding (redekundig ontleden)
grammatica: woordbenoeming
interpunctie (leestekens)

Wanneer je wilt weten wat je niveau is van de Nederlandse taal, doe dan eens een van de toetsen op de pagina van de Nederlandse taaltest: de vmbo-taaltoets, de mbo-taaltoets of de hbo-taaltoets.
E-mailen
Bellen
Map